Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2018 13:25

Встановили, як грип впливає на мозок

Встановили, як грип впливає на мозок
Грип ушкоджує певні ділянки мозку. Фото: volyninfo.com

Грип викликає проблеми з пам'яттю. Захворювання ушкоджує певні ділянки мозку.

Американські та німецькі науковці встановили, що збудники грипу несуть загрозу для нормальної функції головного мозку. Про це пише segodnya.

Медики провели дослідження на щурах. Їх розділили на три групи. В організм тваринам вводили штами грипу H1N1, H7N7 і H3N2. Вчені спостерігали, що відбуватиметься пам'яттю через 30, 60 і 120 днів.

Миші, яким ввели вірус H3N2 і H7N7, мали труднощі із запам'ятовуванням. Їм було складно пройти лабіринтом. Крім того, штами активізували імунні клітини, які приводили до депресії, аутизму і шизофренії. Тварини, яким ввели вірус H1N1, виглядали більш моторними і кмітливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно захищатися від грипу

Науковці також провели лабораторні дослідження - вивчили клітини через мікроскоп. Виявили, що проблеми з пам'яттю супроводжуються структурною зміною в мозку. Втім через 120 днів після захворювання на грип структура мозку поверталася у звичайний стан.

Фармацевти з японської компанії Shionogi винайшли революційний медичний препарат. Він лікує вірус грипу лише за добу. Це втричі швидше, ніж його попередній аналог. На початку лютого препарат схвалило японське Міністрерство охорони здоров'я. Орієнтовно у травні унікальні ліки вироблятимуть масово. Найшвидше вони з'являться в аптеках Японії.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, як грип впливає на мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути