вівторок, 13 квітня 2021 04:25

В Україні з'явилася цифрова бібліотека

В Україні почала функціонувати електронна бібліотека Librarius. Застосунок вже доступний на iOS та Android.

Це перша в Україні система із захищеним форматом файлу електронної книжки та аудіокнижки. Користувач застосунку може читати і слухати як онлайн, так і без підключення до інтернету. Про це повідомив розробник проєкту Антон Мартинов у Facebook.

"Це інструмент для переходу в нову цифрову епоху для індустрії книговидання, епоху сервісу і шерінгової економіки. Нова модель дистрибуції для українських видавців і запуск циркуляції крові організмом системи книгорозповсюдження. І, ні, це не заміна паперових книг. Це додаткові можливості для читачів з метою популяризації читання, як необхідної навички людини ХХІ століття", – зазначив розробник бібліотеки.

Автор: "Читомо"
  В Україні з'явилася цифрова бібліотека
В Україні з'явилася цифрова бібліотека

10 % тексту будь-якої електронної книжки у застосунку доступні для безкоштовного перегляду. Більшість видань мають рейтинг книжкового інтернет-порталу Goodreads, який налічує багатомільйонну аудиторію користувачів. За допомогою фільтрів можна вибрати доступні книжки для покупки, оренди або для безкоштовного читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили унікальну мобільну програму для вивчення української

Над створенням застосунку працювали майже 6 місяців. Наразі вже доступна MVP версія і більше 3000 електронних книжок від українських видавців.

Автор: "Читомо"
  В Україні з'явилася цифрова бібліотека
В Україні з'явилася цифрова бібліотека

У найближчих планах цифрової бібліотеки: запуск підписної моделі (наразі вже доступна купівля та оренда книжок); тестування і фіналізація функціоналу аудіовидань; обов'язковий розвиток українського контенту: від самвидаву до допомоги з оцифрування видавничих портфелів видавництв та бібліотек; розширений сервіс корпоративних бібліотек для B2B клієнтів; розробка продукту для інтеграції з бібліотеками; підключення великого асортименту англомовних книжок, а також книжок іншими мовами для виходу на міжнародний ринок.

Український застосунок для поліпшення якості сну Sleep Booster увійшов до трійки за кількістю завантажень у США у своїй категорії. Про це свідчить звіт Sensor Tower. За даними AppStore і Google Play, Sleep Booster 2020 року посів 3-тє місце за завантаженнями в категорії "Медитація і сон". Порівняно з 2019 роком застосунок піднявся на 6 позицій.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явилася цифрова бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути