вівторок, 04 червня 2019 18:34

У Мінфіні підрахували вартість річної підготовки одного школяра

У Мінфіні підрахували вартість річної підготовки одного школяра
На підготовку одного учня за рік йде 21,3 тис. грн. Фото: Proms

У 2018 році вартість річної підготовки одного учня в установі середньої освіти становила 21,3 тис. грн.

Мінфін проаналізував дані 14,8 тисячі шкіл, в яких навчаються 3,9 млн учнів і працюють 425 тис. вчителів. Загальні витрати цих шкіл у 2018 році склали 82,8 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначається, аналіз показав перевищення середніх витрат на навчання одного учня в окремих районах та об'єднаних територіальних громадах у порівнянні з середніми по країні в кілька разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформа освіти 2019: що змінилося

Міністерство фінансів на підставі зібраних даних створило інтерактивний аналітичний інструмент - "дешборд", що дозволяє побачити бюджетні витрати на освіту загалом по країні, а також по окремих областях чи школам. У відомстві обіцяють регулярно моніторити ефективність витрат на середню освіту та оновлювати дані "дешборда".

В Україні змінилася середня освіта. Попередньо Верховна Рада схвалила законопроект про середню освіту. Учні матимуть змогу вибирати предмети, а вчителі матимуть більше свободи і доплати.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні підрахували вартість річної підготовки одного школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути