Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 18:37

В Індії 100 тис км доріг зробили із пластику

Автор: epochtimes
  В Індії побудували дорогу з пластику
В Індії побудували дорогу з пластику

Близько 100 тисяч кілометрів індійських доріг зробили з переробленого пластику. Про це повідомляє Gulf News.
За 2015 рік у Індії проклали понад 33 796 км доріг. Фактична ж довжина індійських доріг зараз більше 100 тисяч кілометрів.
Такі дороги більш екологічні та міцні.
У вигляді сировини для дорожнього покриття використовують майже всі види пластикових відходів, пляшки з-під води або газованих напоїв.
Спочатку їх сортують, після чого очищують, висушують і подрібнюють. Подрібнений пластик змішують і плавлять при температурі близько 170 °C. Потім у розплавлений пластик додають гарячий бітум, що є основним компонентом асфальту. Після змішування суміш укладають, як звичайний асфальт.
Хоча основною сировиною є пластикові пляшки, пластикові відходи можуть включати в себе все, від цукеркових обгорток до пакетів. Суміш скорочує кількість необхідного бітуму на 8—10%.

Автор: epochtimes
  В Індії побудували дорогу з пластику
В Індії побудували дорогу з пластику

"Пластикові дороги вирішують проблему утилізації пластику, який не підлягає вторинній переробці", — говорить Ішера Джадж Ахлуваліа, колишній голова урядового комітету з міської інфраструктури Індії.
Технологію створення доріг із пластику розробив Раджагопалан Васудеван, професор хімії Інженерного коледжу Тіагараджара в південному місті Мадурай.
Його називають "пластиковою людиною Індії". Васудеван запатентував технологію перетворення звичайного сміття на дорожнє покриття, яке частково заміняє бітум — основний компонент асфальту.

Автор: epochtimes
  В Індії побудували дорогу з пластику
В Індії побудували дорогу з пластику

Коли у 2002 році Раджагопалан Васудеван розробив цю технологію, він побудував дорогу із пластику в своєму коледжі. І тільки після цього, переконавшись в її дієздатності, він пішов до державних чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв наступного року збудувати більше доріг

Невелике гірське містечко Камікацу, розташоване на південному заході Японії, є унікальним місцем: тут із 2003 року мешканці намагаються жити за принципом "нуль відходів", а до 2020 року планується перейти на 100% переробку сміття.

Зараз ви читаєте новину «В Індії 100 тис км доріг зробили із пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути