вівторок, 13 грудня 2016 12:43

В Аргентині вперше клонували тварину

Клонованого пса створили в Аргентині. Місцеве подружжя зважилось клонувати свого улюбленця - пса Ентоні. Він помер від старості у 17 років. Процедура обійшлась до $100 тис., передає Znaj.ua, посилаючись на видання El Comercio.

Для створення двійника собаки фахівці взяли зразок епітеліальної тканини померлого улюбленця і розмножили клітини в Буенос-Айресі. Потім робота продовжилася в Південній Кореї - спеціалізована лабораторія впровадила генний матеріал в ядро незаплідненої яйцеклітини. Після цього її пересадили в матку, де мав розвинутися плід. Запліднення та вагітність собаки минули вдало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї поставлять рекорд із клонування тварин

Щеня з'явилося на світ 13 липня, та про успіх клонування оголосили в понеділок, 12 грудня. Процедура створення копії була складна. Містила кілька етапів у різних країнах світу, зокрема в Південній Кореї, де з отриманого генетичного матеріалу відбирали найжиттєздатніші клітини.

 

За словами науковців, цуценя народилося генетично таке ж, як і "оригінал", успадкувало вроджені навички, але його поведінка залежатиме також від навколишнього оточення.

Перший досвід клонування тварин вчені провели 1996 року. Тоді на світ з'явилася Доллі - клонована овечка дорсетської породи. Прожила 6,5 року і народила шість ягнят. 2003 року Доллі довелося приспати через прогресуючий рак легенів, викликаний вірусом.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині вперше клонували тварину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути