Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 08:36

У Південній Кореї клонували собак-шукачів і почали їх тренувати

У Південній Кореї незабаром з"являться клоновані собаки-шукачі. Щенят, клонованих за спеціальним замовленням митної служби країни в одній з біотехнологічних компаній вже почали тренувати.

За допомогою кліток лабрадора, якого співробітники митної служби вважали одним зі своїх найуспішніших шукачів, учені від трьох сурогатних матерів отримали сім щенят, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Собаководи вже говорять, що щенята проявляють такі ж здібності, як і їх предок по кличці Чейс. Представник митної служби Південної Кореї заявив, що щенята вже успішно пройшли перший етап підготовки.

Якщо вони і далі проявлятимуть себе гідним чином, то вже в червні вони зможуть заступити на службу. Тільки третина собак проходить непростий курс навчання і отримує диплом шукача. Але учені в Південній Кореї вважають, що за допомогою клонування цей показник можна довести до 90%.

Проект клонування собак для роботи в митній службі отримав державною фінансування у розмірі 300 млн вон (близько 300 тисяч доларів США).

Відзначимо, що перший в світі клонований собака (квітень 2005 року), пес по кличці Снуппі, буде спарений природнім способом з першою в світі клонованої собакою, яку звуть Бона. Обидві собаки відносяться до породи афганська борза. Як тільки Бона, яка народилася 18 червня 2006 року, стане достатньо дорослою, буде зіграно перше в світі собаче весілля клонів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї клонували собак-шукачів і почали їх тренувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути