середа, 02 грудня 2020 13:48

Українсько-американських розробників ракети нагородили престижною премією

Українсько-американських розробників ракети нагородили престижною премією
Ракета "Антарес" ㅡ двоступенева ракета-носій, призначена для запуску корисних вантажів масою до 8 тисяч кілограмів на низьку навколоземну орбіту. Фото: pixabay

Найпрестижнішу командну нагороду Міжнародної академії астронавтики, IAA, "За командні досягнення" отримала українсько-американська команда програми "Антарес".

Разом фахівці створювали однойменну ракету-носій, повідомили у Державному космічному агентстві України.

"Програма "Антарес" є яскравим прикладом успішного та ефективного міжнародного співробітництва, яке служить глобальним цілям мирного розвитку космосу і подальшого науково-технічного прогресу людства", ㅡ зазначили в агентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українсько-американську ракету запустили в космос

Ракета "Антарес" ㅡ двоступенева ракета-носій, призначена для запуску корисних вантажів масою до 8 тис. кг на низьку навколоземну орбіту. Її використовують для відправлення до Міжнародної космічної станції.

Головним розробником ракети-носія стала американська корпорація Northrop Grumman. Основну конструкцію першого ступеня РН "Антарес" розробило ДП КБ "Південне" та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС", "Київприлад", "Хартрон-ЮКОМ", "ЧЕЗАРА", "РАПІД" та iн.

У конструкторському бюро "Південне" розповіли, що ракета має високу екологічну безпеку, що дозволяє здійснювати пуски в околицях природного заповідника та населеній місцевості з дотриманням усіх вимог безпеки.

21 квітня 2013 року відбувся 1-й запуск "Антарес". Ракета-носій виконала 12 успішних пусків та доставила на МКС близько 30 т корисного навантаження.

На Dubai Airshow 2019 року українске конструкторське бюро "Південне" представило концептуальний проєкт сімейства місячних посадкових апаратів, що перелітають. Про це поінформували на сайті підприємства. Повідомляють, що представлений проєкт став справжньою родзинкою експозиції на 16-й Міжнародній авіаційно-космічній виставці.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-американських розробників ракети нагородили престижною премією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути