Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 13:04

Українець отримав престижну премію Галілео Галілея

Українець отримав престижну премію Галілео Галілея
Українця Олександра Носича нагородили премією Галілео Галілея Міжнародної комісії з оптики (ICO) за 2017 рік. Фото: files.nas

Українця Олександра Носича нагородили премією Галілео Галілея Міжнародної комісії з оптики (ICO) за 2017 рік.

Головному науковому співробітнику Інституту радіофізики та електроніки імені Усикова НАН України присудили премію за фундаментальні дослідження з математичної фізики щодо моделювання реальних пристроїв фотоніки та оптоелектроніки у порівняно складних умовах, йдеться на офіційному сайті ICO.

Доктор фізико-математичних наук Олександр Носич є фахівцем у галузі обчислювальної електродинаміки в широкому діапазоні частот від оптичних і терагерцевих хвиль до мікрохвиль, у вивченні фундаментальних ефектів розсіювання, поглинання та випромінювання хвиль. Дослідник керує лабораторією мікро- та нанооптики в ІРЕ імені Усикова НАН України, створення якої він ініціював 2010 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середню школу реформують

Зараз Олександр Носич представляє Україну в Європейській асоціації з антен та поширення хвиль. Крім того, він має статус Fellow IEEE і обраний Senior Member оптичного товариства. 2015 року науковця удостоїли звання почесного доктора Університету Ренн (Ренн, Франція).

Премія Галілео Галілея є однією із головних місій ICO. Нею організація відзначає суттєвий розвиток оптики у складних умовах. Нагорода затверджена Генеральною Асамблеєю ICO 1993 року і присуджується щорічно з 1994-го. Її лауреатами вже були відомі українські учені – Олег Ангельський (2007) та Марат Соскін (2009).

Зараз ви читаєте новину «Українець отримав престижну премію Галілео Галілея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути