четвер, 22 липня 2021 09:10

У чому сенс SEO-просування сайту?

У чому сенс SEO-просування сайту?
SEO - це органічний вивід сайту на перші позиції пошукової видачі. Фото: SEM Ukraine

Успішність, доцільність і прибутковість комерційного ресурсу, чи то сайт-візитка з контактами для потенційних клієнтів або сайт-магазин з товарами, це об'єктивні величини. І вони знаходяться в прямій залежності від трафіку - того, скільки людей приходить на сайт, і того, що саме за люди його відвідують.

Мета SEO просування сайту, та й будь-якого іншого просування, полягає в залученні на ресурс найбільшого числа релевантних, тобто цільових і зацікавлених, відвідувачів.

Що таке пошукова оптимізація

Залучати цільову аудиторію на сайт з урахуванням його тематики і спрямованості можна з різних джерел. Наприклад, з соціальних мереж, за допомогою банерної, контекстної або тизерної реклами, з Youtube або Telegram-каналу, за допомогою нативних публікацій, іміджевого просування бренду і так далі.

Можна також отримувати переходи на сайт зі сторінок пошукової видачі Google або іншого ПС. Цей тип трафіку вважається найбільш органічним і таргетованим (якщо просуванням займалися профі).

SEO - це комплекс заходів, як правило, довгострокових і які охоплюють усі сторони сайту, які спрямовані на те, щоб змусити пошукові системи "любити" конкретний ресурс. Результатом цієї "любові" буде поява сайту на найбільш помітних позиціях в пошуковій видачі в момент тематичних запитів від користувачів.

У чому відмінність від контекстної реклами

Оголошення контекстної реклами теж з'являються на перших позиціях під час цільових запитів користувачів. Навіщо тоді потрібно SEO?

Справа в тому, що у цих методик просування абсолютно різні підходи і бюджети. Контекстна реклама оплачується за кожен перехід по оголошенню, а вартість переходу залежить від тематики. Вона може бути дуже великою, а відсоток зацікавлених відвідувачів, які перейшли по оголошенню - невеликим.

SEO - це органічний вивід сайту на перші позиції пошукової видачі, коли користувачі переходять на сайт "безкоштовно". У довгостроковій перспективі це виявляється вигіднішим для низки тематик, хоча в деяких випадках фахівці комбінують і контекстні кампанії, і SEO.

Вартість і терміни SEO просування залежать від стану, в якому знаходиться сайт, від обсягу робіт, які потрібно зробити, від пошукової системи, в якій передбачається просування, від охоплення пошукових запитів (охоплення аудиторії) та інших індивідуальних чинників. Крім того, утримання на топових позиціях в пошуковій видачі теж потребує коштів. Якщо все зроблено правильно, то витрати на рекламу відбиваються продажами і прибутком, отриманими від діяльності сайту (залежить від сайту).

Дізнайтеся більше про різні методики просування і замовте послуги розкрутки сайту у фахівців на сайті https://skylogic.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «У чому сенс SEO-просування сайту?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути