пʼятниця, 03 липня 2020 14:07

Twitter припиняє використовувати деякі слова у коді

Twitter припиняє використовувати деякі слова у коді
Терміни "master / slave" є доволі поширеними в програмуванні, їхня заміна може тривати протягом місяців і коштувати Twitter мільйони доларів. Фото: pixabay

Інженери Twitter попередили, що у своєму коді й технічній документації відмовляються від термінів "хазяїн/раб" ("master/slave"), "чорний список" ("blacklist") і деяких інших.

Ці слова компанія замінить більш інклюзивними означеннями, повідомили в заяві Twitter Engineering.

"Інклюзивна мова грає важливу роль у сприянні середовищу, відкритому для кожного. Мова, яку Twitter використовував у своєму коді, не відображає наші цінності як компанії та не представляє людей, задля яких ми працюємо", - зазначає соцмережа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook не боїться бойкоту рекламодавців - Цукерберг

Зокрема, замінять слова "master/slave" ("хазяїн/раб") на "primary/standby" ("головний/другорядний") і "whitelist/blacklist" ("білий/чорний список") на "allowlist/denylist" ("список дозволених/заборонених").

Терміни "master/slave" є доволі поширеними в програмуванні, їхня заміна може тривати протягом місяців і коштувати Twitter мільйони доларів.

Twitter - не перший, хто оголосив про зміну використовуваних термінів на тлі протестів у США та світі за права темношкірих. Наприклад, найбільший сайт для розробників програмного забезпечення GitHub оголосив у червні, що планує вилучити поняття "хазяїн" зі своєї мови програмування. Соцмережі також оголошують про посилення контролю за мовою ворожнечі в постах. Нещодавно це зробив Facebook.

В соціальній мережі Twitter почала працювати функція публікації голосових повідомлень. Поки що функція тестується і доступна обмеженій кількості людей. Зазначено, що тривалість кожного голосового твіту - 140 с. Якщо ж повідомлення виявиться довшим - воно автоматично розділиться на кілька записів, а платформа Twitter створить з повідомлень тред.

Зараз ви читаєте новину «Twitter припиняє використовувати деякі слова у коді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути