четвер, 22 березня 2018 21:17

Стало відомо, скільки іноземних студентів вчиться в Україні

Стало відомо, скільки іноземних студентів вчиться в Україні
В Україну найбільше студентів приїздить з Індії. Фото: jss.org.au

В Україні навчається 66 тис. 310 іноземних студентів.

"Зараз в Україні навчається 66 310 іноземних студентів. У 2011 році їх було 53 664. Тобто, незважаючи на складний процес реформування держави, ті труднощі, з якими ми стикаємося, інтерес до навчання в Україні збільшується", - повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

30% іноземних студентів приїжджають з пострадянських держав. З 2017 році найбільше студентів в українських вузах приїжджають з Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Вітко представив у ВР план порятунку професійно-технічної освіти

"Це для нас позитивний і знаковий сигнал - нам вдається вийти за межі пострадянської зони комфорту. Тільки протягом двох минулих років кількість українських вищих навчальних закладів, де навчаються іноземні студенти, зросла з 185 до 228. У 2017 році було видано майже 39 905 запрошень на навчання. І це вдвічі більше, ніж ще в 2015-му ", - додала міністр.

Інституційний аудит має прийти на зміну атестації закладів освіти, яку проводили органи місцевого самоврядування. Таке нововедення передбачає новий Закон "Про Освіту".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки іноземних студентів вчиться в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути