субота, 05 грудня 2020 10:12

SpaceX запускає вантажний корабель до МКС

SpaceX запускає вантажний корабель до МКС
Модернізований вантажний корабель SpaceX Dragon має пристикуватися до Міжнародної космічної станції о 9 ранку неділі за Києвом. Фото: facebook.com

Сьогодні, 5 грудня, американська компанія SpaceX запустить до Міжнародної космічної станції вантажний космічний корабель Cargo Dragon.

Запуск 21-ї вантажної місії відбудеться за допомогою ракети-носія Falcon 9, яка виведе SpaceX Dragon на орбіту, повідомляє NASA. Стартує з комплексу 39А у космічному центрі Кеннеді, Флорида, о 18:39 за Києвом.

Стикування модифікованого Dragon, який вміщує на 50% більш вантажу, ніж попередня модель, заплановано о 9 ранку неділі за Києвом.

Платформа-дрон Of Course I Still Love You перебуває в Атлантичному океані в очікуванні старту ракети. За даними метеопрогнозу ВВС США, погодні умови лише на 40% сприятимуть запуску. Зокрема, через хвилювання на морі першому багаторазовому ступеню ракети-носія буде важко зробити керовану вертикальну посадку на безпілотну плавучу платформу.

Запланований запуск стане 21-м для Cargo Dragon до МКС у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX із постачання станції. Корабель доставить близько 3 тонн різноманітного вантажу - продовольства, обладнання і матеріалів для проведення наукових експериментів. За два місяці поверне на Землю близько 2350 кг старого обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розповів, коли очікується перша висадка людини на Марс

Нині Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем із постачання МКС, який також здатний повертати вантажі на Землю. З жовтня 2012-го до березня 2020-го компанія SpaceX здійснила 20 запусків Cargo Dragon до МКС.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX запускає вантажний корабель до МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути