Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 02:24

"Складні часи не вічні" - психолог порадила, як досягти успіху в Новому році

"Складні часи не вічні" - психолог порадила, як досягти успіху в Новому році
У Новий рік потрібно йти без негативних думок та людей, які заважають розвиватися. Фото: konkurent.in.ua

У Новий рік потрібно йти без негативних думок та людей, які заважають розвиватися.

Як покращити своє життя у 2018 році Gazeta.ua розповіла психолог Наталія Омелянчук.

1. Варто почати вести щоденник. Для цього обираємо найпривабливіший блокнот, ручки чи маркери улюблених кольорів. Щоденник буде, як листування з власною підсвідомістю. У ньому можна записувати всі важливі події, яскраві враження, цікаві думки. Потім варто перечитувати і аналізувати цю інформацію, щоб краще розуміти самих себе.

2. Потрібно знайти серед своїх світлин таку, яка подобається найбільше, роздрукувати і поставити її у красиву рамку на робочому столі. Це може бути кадр з якоїсь визначної події чи звичайного, але радісного дня, головне, щоб могли дивитися і подумки повернутися до цього світлого моменту. Це дасть можливість у складні часи нагадати собі, що вони не вічні і є й хороші дні.

3. Систематизувати бажання на рік і добре їх усвідомити допоможе "Колаж бажань". Для цього на ватмані прикріплюємо вирізані з журналів чи з роздруковані ілюстрації, символічні зображення мрій. Порядок розміщення і оформлення довільний, можна робити поряд з малюнками написи з власними думками стосовно цих прагнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допоможе створити новорічний настрій: поради психолога

4. Вирішити у якій послідовності і скільки зусиль докладати для певних завдань, допоможе формування "Піраміди потреб". Має бути від 3 до 7 сходинок. Прагнення потрібно розміщувати від найпростіших до найскладніших чи від найменш до найбільш бажаних.

5. Негатив з минулого року потрібно відкинути. Тут можна діяти по-різному: записати сумні і погані спогади, намалювати малюнок чи сплести клубочки-мотанки. Так само індивідуальні і підходи до їх знищення - спалюємо чи навпаки вкидаємо у воду, рвемо на частини. Головне усвідомити, що це вже минуло і не має над нами жодної влади.

6. Варто відсіяти стосунки, які заважають рухатися далі і травмують. Для цього потрібно з'ясувати кола близькості: розділяємо аркуш паперу на 3 частини, в кожній з яких перераховуємо людей з свого оточення. Перше коло - партнер і родина, друге - друзі і близькі, третє - колеги, одногрупники, знайомі. Уважно передивившись тих, хто опинився у цих колах, можемо зрозуміти настільки важливими є ті чи ті стосунки і чи немає тут людей, які тягнуть вниз і гальмують розвиток.

7. І наостанок згадаємо народну мудрість : "Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш". Тож, святкуємо на центральній площі міста, гучних корпоративах чи в тісному сімейному колі, в сукні від кутюр чи в піжамі і в'язаних шкарпетках, це вже вирішувати кожному з нас. Головна умова - святкуємо радісно! І тоді рік дійсно буде щасливим.

За китайським календарем Новий 2018-й рік – Жовтого Земляного Собаки. Щоб покровитель нового року був доброзичливим, важливо правильно облаштувати квартиру, накрити стіл і вдягнутись.

Зараз ви читаєте новину «"Складні часи не вічні" - психолог порадила, як досягти успіху в Новому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути