понеділок, 11 грудня 2017 16:54

Що допоможе створити новорічний настрій: поради психолога

Що допоможе створити новорічний настрій: поради психолога
Багато українців не мають новорічного настрою через почуття самотності, безгрошів'я та війну. Фото: wallpaperscraft.com

Багато українців не мають новорічного настрою через почуття самотності, безгрошів'я та війну.

Як налаштувати себе на оптимістичний лад до новорічних свят розповіла Gazeta.ua психолог Ірина Будавіцька.

1. Згадайте про те, як були дитиною і чекали свята, подарунків, чарівного Діда Мороза та Снігуроньку, відчуття, запах ялинки та мандарин. Це все здавалось чарівним і казковим. Дозвольте своїй внутрішній дитині щиро радіти.

2. Проведіть ревізію в своїй квартирі та голові. Позбувайтесь непотрібних речей і деструктивних думок, які пригнічують і заважають радіти життю. Думки треба прописати, щоб повністю усвідомити. Після того варто спалити папір, на якому записували весь негатив або відпустити його з надутою кулькою.

3. Згадайте, що радісного та корисного сталось в вашому житті цього року та складіть список своїх бажань на наступний рік. Бажання треба прописувати максимально повно. Дозвольте собі найпотаємніші мрії, бо вони збуваються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати вигоду зі стресу - 5 порад психолога

4. Прикрасьте свою оселю до Нового року, адже 70 % світу ми сприймаємо очима. Додатково відпочити і зблизитися з рідними можна, якщо разом сісти виготовляти іграшки до свята, які створять неповторний затишок.

5. Подаруйте собі те, про що давно мріяли. Це можуть бути нові відчуття, новий образ, маленька дрібничка, або початок чогось довгострокового.

6. Зробіть когось щасливим. Адже є багато людей, яким зараз дуже скрутно, особливо дітям. Зробіть новорічний концерт для дітей у своєму будинку, в дитячій лікарні або школі. Повірте, позитивні емоції будуть забезпечені.

7. І просто дозвольте собі бути щасливим, адже кожен з нас цього вартий.

"У світі немає поганих людей" - під цим девізом жив і працював один із найвідоміших психологів, педагогів і публіцистів Дейл Карнеґі. Для нього існували лише неприємні обставини, які можна і варто виправляти.

Зараз ви читаєте новину «Що допоможе створити новорічний настрій: поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути