вівторок, 29 січня 2019 18:25

Скільки вчителів прагнуть підвищити престижність своєї професії

Скільки вчителів прагнуть підвищити престижність своєї професії
Учителі довіряють механізму сертифікації. Фото: martebe.kz

72,2% вчителів вірять у прозорість та ефективність сертифікації.

Такі результати спільного дослідження компанії "Едкемп Україна" і Міністерства освіти, повідомляють у прес-службі відомства.

Участь у соціологічному опитуванні взяли 8,4 тис. педагогів з усіх регіонів країни. 78,7% з них мають пройти сертифікацію. 62% опитаних учителів виступають за обов'язкове запровадження сертифікації на заміну теперішній атестації.

"Зараз сертифікація не може стати обов'язковою для всіх педагогів, але ми сподіваємось, що саме сертифікація дасть можливість пропілотувати низку механізмів, які допоможуть докорінно змінити процедуру атестації, зробити її більш об'єктивною",- каже міністр освіти і науки Ліля Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили програму ЗНО для вчителів початкової школи

Майже половина респондентів - 44,9% хоче опанувати іноземну мову. Вивчити методик профілактики професійного вигорання - 42,6% опитаних. 38,8% педагогів прагнуть оволодіння компетенціями для конструювання нового освітнього простору

Для вчителів початкових класів цьогоріч проведуть добровільну сертифікацію. Хто її пройде, отримає надбавку 20% до окладу. Педагог має виконати три обов'язкові умови — скласти тести ЗНО, створити електронне портфоліо та зняти відеоурок чи фрагменти уроків на 15–30 хв.

Зараз ви читаєте новину «Скільки вчителів прагнуть підвищити престижність своєї професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути