понеділок, 13 серпня 2018 16:06

Скільки коштує зібрати дитину в перший клас

До Першого дзвінка залишилося менше трьох тижнів. Щоб зібрати дитину до школи, залишилося зовсім мало часу. Ціни на канцелярське приладдя, одяг і рюкзак різняться залежно від виробника, регіону і місця покупки. На ринках можна знайти недорогі речі, в інтернет-магазинах — зі знижками, у брендових магазинах — найдорожче. Часто речі купують на закордонних сайтах. Найпопулярніші серед українських батьків — британські George і Next.

Автор: exo.in.ua
  Найдорожче підготувати першокласників, адже їм потрібно купувати все з нуля.
Найдорожче підготувати першокласників, адже їм потрібно купувати все з нуля.

Gazeta.ua запитала батьків, у скільки їм обійшлося зібрати першокласників до школи.

Любов Савченко, 38 років, Житомир:

Зібрала сина до першого класу за п'ять тисяч гривень. Одяг купувала в інтернеті зі знижками. У нас у школі форми немає. Придбала спортивний костюм, сорочку, брюки, джинси, дві футболки і кофтини. Це обійшлося у майже три тисячі. За туфлі віддала 400 гривень, за кросівки — 250. Канцелярія обійшлася у 500 гривень. Не купувала "із запасом". Рюкзак обійшовся у 300 гривень. Він не ортопедичний. Вирішила купити звичайний, бо старшого сина увесь перший клас водила і забирала зі школи. Портфель носила сама. Так само буде і з цим. Тому не бачу сенсу переплачувати за портфель.

Іванна Опанасенко, 35 років, Київ:

Сина до першого класу одягала і на "Даринку", і в інтернеті. Піджак, брюки і сорочка на ринку обійшлися в 2 тисячі. Туфлі — 850. Рюкзак Kite замовляла через інтернет — 980 гривень. Спортивний костюм, і кеди на modnaKasta коштували тисячу. Канцтовари — гривень 500. Потрібні також речі на зміну цього одягу, але їх купуватиму по мірі необхідності.

Не хочу платити українському виробникові шалені кошти за посередню якість

Олена Сташевська, 43 роки, Дніпро:

Речі купую в інтернеті протягом року на розпродажах. Одяг і взуття — три тисячі гривень. За рюкзак, пенал і сумку за взуття віддала тисячу гривень. Канцелярське приладдя купувала за списком, який дали у школі. На це витратила 800 гривень.

Богдана Квятовська, 34 роки, Львів:

Майже увесь одяг купувала в іноземних інтернет-магазинах George, Marks and Spencer. До прикладу, піджак від українського виробника коштує 814 гривень. Це приблизно 25 фунтів. На британському сайті George сарафан можна купити за 6 фунтів — це майже 210 гривень, спідничка — 3 фунти — 104 гривні. Це виходить дешевше, та й якість краща. Плюс — доставка під самий поріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перший раз у перший клас" - добірка дитячих мультфільмів про школу

Ольга Дроздова, 29 років, Київ:

Доньку зібрала до школи за 10 тисяч гривень. Вирішала не економити на цьому. Рюкзак німецького бренду Kite коштував 1200 гривень. Не бачу сенсу купувати за 200 гривень — він або за два-три місяці піде по швах, або замок перестане працювати. Доведеться ремонтувати чи новий купувати. Тому краще відразу купувати якісний. Форма — штани, спідничка, сарафан, піджак і жилетка — коштують майже 3 тисячі. Речі не синтетичні, щоб дочці було комфортно. Туфлі — тисяча. Дешеве взуття парить, деформує дитині стопу.

Речі купую в інтернеті протягом року на розпродажах

Ірина Волощенко, 26 років, Харків:

Найдорожче коштує рюкзак — 2700. Він німецького виробника Deuter. Дуже гарна якість. Купувала з розрахунком на 4 роки. Шкільний одяг замовляла на британському сайті George. Штани, сарафан, спідничка, дві блузки, пара колготів, два гольфи коштували мені більше 5 тисяч. Канцелярія — десь тисячу. Зекономила на бантиках — займаюся рукоділлям, тому зробила для доньки сама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати портфель для першокласника

Юлія Григоренко, 33 роки, Миколаїв:

Два шкільних сарафани, шорти-спідничка, дві блузки замовила на англійському сайті Next за 1300 гривень. Це вартість разом з доставкою. Не хочу платити українському виробникові шалені кошти за посередню якість. Та й виснажувати дитину походами по магазинах і ринках теж не хотілося. На "Розетці" замовила рюкзак, туфлі і трохи канцелярії — 1600 грн. З канцелярського приладдя купувала найнеобхідніше: кілька зошитів, ручок і простих олівців, альбом для малювання, пластилін, кольоровий папір, ножиці, клей, фарби і кольорові олівці.

Валерія Стоян, 39 років, Хмельницький:

Оскільки ціни зараз кусаються навіть у нас на ринку, то одягала доньку по-мінімуму і бюджетно. Канцелярію брала у різних магазинах за знижками. Так, рюкзак Kite колекції 2015-го року по акції купила за 350 гривень. Нова колекція коштує у кілька разів дорожче. За одягом ходили на ринок. Штани, сарафан, блузка, кофти і футболки від українського виробника — Рівненський льонокомбінат. Одяг обійшовся в 2 тисячі. Шкіряні туфлі знайшла за 300 грн. Інші речі купуватиму впродовж року.

Працівники компанії ОLX зробили такі розрахунки. Нині на їхньому сайті зареєстровано понад 100 тис. оголошень у категорії "товари для школярів", а середній бюджет на покупку "набору першокласника" може скласти майже 2 тис. грн,

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує зібрати дитину в перший клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути