середа, 08 серпня 2018 10:28

Як уникнути стресу перед навчальним роком

Як уникнути стресу перед навчальним роком
За 2 тижні до першого вересня потрібно вчасно лягати спати і прокидатися. Фото: Depo.ua

Початок навчального року може обернутися стресом для дитини. Щоб цього не сталося, школярів треба адаптувати заздалегідь.

Дітей потрібно морально готувати до школи. Кінець канікул найтяжчий для першокласників і випускників. Найменшим доведеться привчатися до нового ритму житття, а старшим - готуватися до ЗНО, йдеться у сюжеті ТСН.

Психологи рекоментують учням не боятися школи. Батькам слід поступово вводити дітей у робочий режим. Перш за все - вчасно лягати спати і прокидатися. На власному прикладі слід вчити самостійності, не нав'язувати свої стереотипи.

Для випускників останній рік у школі дуже відповідальний. Часто батьки зациклені на тому, аби діти на відмінно закінчили школу, добре склали ЗНО. Це може налякати або демотивувати школярів уже з перших днів вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити, чи готова дитина до школи

Тому найголовніша порада для батьків - за будь яких обставин підтримувати дітей.

Цьогоріч першокласників приймають до школи за місцем прописки. За кожним навчальним закладом закріпили певну територію. Дітей, які проживають на території обслуговування школи, прийматимуть до навчального закладу першочергово. Інших - на вільні місця.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути стресу перед навчальним роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути