пʼятниця, 31 березня 2017 15:15

Розповіли, де найбільші проблеми зі вступом до дитсадків

Розповіли, де найбільші проблеми зі вступом до дитсадків
Черги в дитсадки зникнуть через три роки. Фото: http://t-v.te.ua

У чергах до дитячих садків - трохи більш як 78 тис. дітей. За три роки проблему можна вирішити. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Попри це ситуація не настільки критична, кажуть фахівці.

"Не усі діти, які стоять у черзі, саме цього року мають піти до садочка. Це загальна кількість дітей від народження і до шести років, батьки яких хочуть віддати у систему дошкільної освіти. Крім того, у жодних планах розвитку не враховували війну. Зараз багато переселенців, які у чужих містах змушені шукати житло, роботу і куди прилаштувати дитину", - розповідає Gazeta.ua співголова ГО "Батьки SOS" Олена Бондаренко.

Проблеми зі вступом до дошкільного навчального закладу залежать від регіону. Найвища народжуваність у західних областях і столиці. Тому тут найбільші черги.

"За три роки цілком можливо вирішити проблему доступності садочків. Цього терміну досить, щоб визначити, де потрібно більше закладів, і встигнути їх збудувати. Крім того, можна відновити минулі приміщення садочків. Їх під час демографічного спаду використовували для інших потреб. Сприяють створенню садочків законодавчі зміни: корпоративні та приватні дошкільні навчальні заклади", - каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти не хочуть ходити у дитсадок?

Освітня система України має 8 значних недоліків. Такі результати дослідження фахівців Організації економічного співробітництва і розвитку. Про це повідомляють у Міносвіти. У сфері дошкільної освіти основний недолік - черги в дитячі садки.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, де найбільші проблеми зі вступом до дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути