четвер, 16 лютого 2017 14:52

З'являться корпоративні дитячі садочки

З'являться корпоративні дитячі садочки
Фото з sockraina.com

Кабінет міністрів ухвалив законопроект "Про дошкільну освіту". Він дозволить створити корпоративні дитсадки. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, в Україні існує проблема доступу дітей до дошкільної освіти. "Зміни до закону врегулюють на державному рівні проблеми функціонування дитячих садків, зокрема приватних і корпоративних. Це сприятиме забезпеченню конституційного права дітей, зокрема з особливими освітніми потребами, на отримання дошкільної освіти. Корпоративні дитсадки допоможуть нам не лише збільшити кількість місць у дитячих навчальних закладах, а й створити нову альтернативу для батьків, які працюють", - каже глава міністерства.

Корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства. Вони матимуть кількох засновників: місцеві органи влади чи громадські організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто об'єднувати предмети в школі - думки фахівців

У проекті закону передбачене створення інклюзивних груп у дитсадках. У дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, з яких не більш як 3 дитини з особливими потребами. У таких групах вихователям допомагатимуть асистенти.

Школи на сайтах вестимуть облік усіх своїх грошових надходжень та витрат. Таке положення прописали у проекті закону "Про освіту"

Зараз ви читаєте новину «З'являться корпоративні дитячі садочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути