субота, 28 жовтня 2017 12:59

Позбудьтеся страхів і сумнівів, що заважають іти далі - поради для досягнення щастя

Позбудьтеся страхів і сумнівів, що заважають іти далі -  поради для досягнення щастя
"Поки ви не повірите у власний успіх, у нього не повірить ніхто". Фото: nv.ua.

Щастя не купиш за гроші. Щастя - це в першу чергу робота над собою. Немає нічого складнішого, ніж змінювати себе. Саме через це дехто сходить з цього шляху і шукає легко доступного і мнимого щастя. У світі ми лише гості, які повинні отримати цінний досвід, - досвід жити щасливим життям, каже Мерилін Керро.

Фахівець радить, як знайти щастя через зміни всередині себе.

1. Ставтеся до всього з легкістю. Щастя нероздільно пов'язане зі світосприйняттям. Тому негативні емоції потрібно витісняти. Варто навчитися радіти дрібницям. Не обтяжуйте себе думками про минулі поразки і турботами про майбутнє. Проблеми варто вирішувати у міру їх надходження, а не створювати на порожньому місці. Яким ви бачите світ навколо - таким він і буде.

2. Проженіть усі сумніви. Немає нічого страшнішого, ніж сумніватися у власних силах. Кожен новий день дарує нові можливості, якими ви можете користуватися в необмеженій кількості. Тому поки ви не повірите у власний успіх, у нього не повірить ніхто.

3. Будьте доброзичливими, ввічливими та відкритими. Ми отримуємо те, що віддаємо. Створюйте хорошу атмосферу навколо себе. Це неодмінно притягне до вас почуття гармонії і єдності з вищими силами. Закон взаємності - це запорука щастя.

Щоб бути щасливим - важливо навчитися прощати

4. Уникайте конфліктів. Навчіться виходити із суперечки шляхом дипломатії. Не нав'язуйте свою думку іншій людині - це ні до чого. Приймайте і поважайте погляди інших.

5. Вчіться на своїх помилках. Порожнє заняття - вчитися на помилках інших. У кожного свій шлях на Олімп щастя. Відтак варто отримувати досвід з власного минулого, переоцінювати пройдений шлях, розуміти: що важливе, а що другорядне. Помилка - цінний учитель, подарований Всесвітом. У моменти поразки будьте сильні духом.

6. Критикуйте тільки себе. Не перекладайте відповідальність на інших за власні проблеми чи невезіння. Якщо ви у безвихідному становищі, відповідь схована всередині вас. Чужу конструктивну критику сприймайте спокійно, вона допоможе вам увійти у потрібне русло.

7. Намагайтеся сприймати події з гумором. Гумор допомагає знаходити позитив там, де його може й не бути. Дозволяйте собі право на сміх. Іноді варто висміювати власні поразки.

Поки ви не повірите у власний успіх, у нього не повірить ніхто

8. Не робіть необдуманих рішень. Незручні ситуації, зіпсовані стосунки, брехня і наклеп - це наслідки необдуманих рішень. Не робіть раптових висновків, покладаючись на плітки чи особисті здогадки.

9. Ми маєте право помилки. Право на помилку - закладено у нашому генетичному коді. Зробіть висновки з отриманих помилок. Намагайтеся зрозуміти, чого навчила ця ситуація, і йдіть далі. Ніхто не ідеальний, тому не вимагайте від себе занадто багато. Це лише дарує відчуття провини та неповноцінності.

Щоб бути щасливим - важливо навчитися прощати. Щоб уміти прощати інших - потрібно пробачити себе. Усе у житті складається з проб і помилок. Звільніться від минулого, позбудьтеся від страхів, сумнівів, що заважають йти далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколи не витрачай своїх сил на тих, хто тебе не любить - рецепти щастя від психолога

Зараз ви читаєте новину «Позбудьтеся страхів і сумнівів, що заважають іти далі - поради для досягнення щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути