вівторок, 07 квітня 2020 10:05

Перший "кислотний тріп": коли синтезували ЛСД

Перший "кислотний тріп": коли синтезували ЛСД
Марки ЛСД. Фото: Пикабу

7 квітня вчений із Швейцарії Альберт Гофманн повністю синтезував LSD.

Учений із дитинства цікавився хімією та її впливом на живі організми. У молоді роки вивчав лікарські рослини як частину програми з синтезу і очищення активних компонентів для фармацевтики.

1938 року вчений досліджував лізергінову кислоту, що привело до синтезу LSD-25. Проте тоді Гофманн не продовжував працювати над речовиною довгий час. Через 5 років, повторюючи синтез майже забутої речовини, доктор Альберт Гофманн відкрив психоделічний ефект LSD після випадкової абсорбції речовини через кінчики пальців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше синтезували популярний наркотик

Через 3 дні він свідомо прийняв 250 мкг і випробував більш інтенсивний ефект. Після того була проведена серія експериментів з LSD за участі самого Гофманна та його колег. Перші записи про ці досліди зробили 22 квітня того ж року.

Він називав LSD "ліками для душі". І, коли речовину заборонили, справді засмутився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили і дослідили вітамін С

"LSD успішно використовувався протягом 10 років у психоаналізі", - говорив він, додаючи, що препарат був "украдений" молодіжним рухом 60-х у США й потім невиправдано демонізований правлячими колами, до яких молодь була в опозиції. Гофманн визнавав, що LSD може бути небезпечним у поганих руках.

LSD вважають "еталонним" галюциногеном. Його незвичайні психологічні ефекти, які включають появу малюнків при закритті очей, викривлене відчуття часу, геометричні фігури, що повільно рухаються, зробили його одним із найвідоміших. LSD класифікують як галюциноген психоделічного типу, існує у вигляді прозорого розчину, порошку і вигляді різноколірних марок, які нагадують поштові (їх основа просякнута розчином наркотика). Зазвичай приймають внутрішньо.

Зараз ви читаєте новину «Перший "кислотний тріп": коли синтезували ЛСД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути