Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 18:47

Перевірятимуть працевлаштування українських випускників

Перевірятимуть працевлаштування українських випускників
За допомогою таких перевірок МОН коригуватиме освітню політику. Фото: McElspeth / Pixabay

Міністерство освіти та Пенсійний фонд разом створять систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти. Про це сказали під час засідання Ради з питань професійної орієнтації населення 3 червня, повідомляє Міністерство освіти.

"Така система дасть можливість відслідковувати успішність подальшого кар'єрного зростання випускників у прив'язці до закладу, який він чи вона завершили, аналізувати перспективи, які надає університет чи профтех, вступникам та роботодавцям", - пояснюють у міністерстві.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, це також дасть міністерству більше знати про якість освіти та можливості, які дають заклади. Дані потрібні для коригування освітньої політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї відкривають філіал українського університету

Вона додала, що МОН не може створити таку систему самостійно. Для цього треба інтегрувати реєстри, які знаходяться у розпорядженні різних структур.

"Основне – це зведення нашої Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібна не лише співпраця, а й зміни до законодавства. МОН вже розробив драфт цих змін, але попереду ще погодження цього документа та прийняття його Верховною Радою України", – зазначила Гриневич.

Київський національний університет ім. Шевченка вперше потрапив до рейтингу університетів світу за якістю працевлаштування випускників. Рейтинг QS Graduate Employability Ranking-2019 склала компанія QS Quacquarelli.

Зараз ви читаєте новину «Перевірятимуть працевлаштування українських випускників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути