вівторок, 13 жовтня 2020 17:00

Він більше не нянька - як за кілька місяців змінилася роль учителя в Україні

Він більше не нянька - як за кілька місяців змінилася роль учителя в Україні
Діти мають самостійно засвоювати шкільний матеріал. Фото: Студвей

Батьки українських школярів негативно налаштовані щодо дистанційного навчання. Вони кажуть, що рівень успішності дітей значно знизився, а вчителі недостатньо приділяють увагу. Даються взнаки і проблеми з технічним обладнанням.

"Якість освіти — це проблема суспільства, а не тільки школи та вчителів. Суспільство або створює середовище для розвитку дитини та мотивує її або навпаки, —- каже Gazeta.ua заслужений учитель України і редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий. — Нова форма навчання не вплине на рівень успішності дітей. Ті, хто вчилися, так і продовжують учитись, а в кого жаги до навчання не було, то вона не з'явиться.
Освіта залишиласья, змінилися форма навчання і методика подання матеріалу. Змінилося поняття про вчителя. Він більше не нянька, вважає експерт. "Роль освітян консультативна. Вони дають матеріал і вказівки, а учень сам має рухатися індивідуально-освітньою траєкторією. Роль батьків - контролювати і мотивувати.
Коли дистанційне навчання з'явилося в житті школярів, активно посилилася роль сім'ї. Батьки мають забезпечити дитину інтернетом і необхідними гаджетами для навчання, а головне - підтримкою. Якщо сім'я цієї функції не виконує, то дитина не впорається з новим форматом навчання", – каже заслужений учитель України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що ж треба опанувати учням за новим Держстандартом — пояснили в МОН

Пандемія коронавірусу спричинила прискорення процесу цифровізації.
Споживачі тепер набагато частіше купують онлайн, усе більше людей використовують інтернет як головне джерело інформації і розваг, повідомляють дані дослідження експертів Конференції ООН із торгівлі і розвитку (ЮНКТАД), передає УНН.

Зараз ви читаєте новину «Він більше не нянька - як за кілька місяців змінилася роль учителя в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути