четвер, 09 серпня 2018 13:25

Назвали переваги "маминих синочків" і "татусевих дочок"

Назвали переваги "маминих синочків" і "татусевих дочок"
Прив'язані до батьків протилежної статі діти - здоровіші за однолітків. Фото: bilyky-one.at.ua

Прив'язані до батьків протилежної статі діти - здоровіші за однолітків.

"Мамині синочки" і "татусеві дочки" на 45% менше схильні до психологічних захворювань. Це результати дослідження британських науковців sз Університету Лінкольна, пише "Сегодня".

До дослідження залучили майже 11 тис. сімей sз підлітками 16-18 років. Діти заповнювали анкети. Dідповідали на різні питання, зокрема, чи мають вони психічні захворювання або схильність до них, і до кого з батьків більше прив'язані.

Виявилося, що з 9 до 14 років хлопці більше прив'язані до матері, а дівчата - до батька. У цьому віці діти менше схильні до гіперактивності, нервових зривів та інших психічних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що батьки можуть дати своїм дітям - відповідь психолога

Довіра до протилежної статі зміцнює самооцінку дітей, кажуть психологи. Хлопчики почували себе щасливішими, якщо батьки були одружені. Дівчаткам було важливо, щоб батьки були в хороших стосунках.

Розлучення важливіше видимості "хорошої сім'ї", вважає психолог Михайло Лабковський. Дитині краще жити у повній сім'ї. Якщо між батьками постійно виникають конфлікти та сварки, краще розлучитися.

Зараз ви читаєте новину «Назвали переваги "маминих синочків" і "татусевих дочок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути