вівторок, 07 березня 2017 19:19

Назвали нові властивості шоколаду

Назвали нові властивості шоколаду
Шоколад знижує тиск. Фото: Podrobnosti.ua

Вживання невеликої кількості какао-продуктів може знизити артеріальний тиск.

Німецькі вчені з Університету Бона дослідили вплив флаванолу епікатехіну на артеріальний тиск. Це - натуральний антиоксидант. Він міститься у фруктах, овочах, чаї, червоному вині та какао. Про це пише "Живи активно".

Науковці встановили, що здатність флаванолу знижувати тиск залежить від його дози. У 50 гр чорного шоколаду міститься 25 мг епікатехіну. Ця доза знижує артеріальний тиск: систолічний (верхній) на 4,1 мм рт ст, діастолічний (нижній) – на 2,0 мм рт ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо і шоколад небезпечні для психіки людини - вчені

Таке зниження тиску може зменшити показники смертності за стенокардії на 10%, кажуть медики. Крім того, флаванол зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. За ішемічної хвороби серця смертність людей середнього віку може зменшитися на 7%.

Американські вчені назвали чорний шоколад потужним афродізіаком. Його запах і смак подають у мозок імпульс, що підвищує сексуальний потяг і поліпшує настрій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали нові властивості шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути