пʼятниця, 06 січня 2017 14:05

Чому жінки більше схильні до психозів

Чому жінки більше схильні до психозів

Канадські вчені з Університету Монреаля своїм дослідженням підтвердили стереотип, щодо схильності жінок мати напади поганого настрою та істерики. Причина цього - гормони.

Медики вивчали причини перепаду настрою у жінок. Дослідники резюмували, що на настрій у представниць слабкої статі сильно впливає рівень серотоніну - "гормону щастя".

"При недостатній кількості цього гормону жінка стає більш імпульсивною, вона може приймати неадекватні рішення, зриватися на навколишніх, стає більш схильною до емоційних зривів і депресій", - констатують науковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, чому кава корисна для чоловіків

На нестачу в організмі серотоніну впливають погані стосунки з партнером. "Гормон щастя" активно виробляється під час інтимної близькості. Підвищити його рівень може шоколад, горіхи, фрукти і овочі яскравого забарвлення, вівсянка, яйця, м'ясо птиці тощо.

За словами фахівців, ці продукти потрібно обов'язково вживати в період ПМС. У цей час жінок через різкої зміни гормонального фону підвищується рівень дратівливості і виростає ризик різних емоційних порушень.

У чоловіків серотоніну вдвічі більше,ніж у жінок. Саме тому в емоційному плані вони більш стабільні.

Американські науковці дослідили, до якого віку жінки зберігають свою сексуальність. Виявилося, що жіноча сексуальність зберігається в похилому віці. Лібідо присутнє у жінок до 79 років, а іноді й довше.
Зараз ви читаєте новину «Чому жінки більше схильні до психозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути