




Трюфельний десерт є незвичайними ласощами. У ньому поєднані різні текстури - ніжна шоколадна основа з хрусткими крендельками, а в смаку - солодкий шоколад і сіль. Ця приправа по-новому розкриє смак десерту. Готується він швидко завдяки спеціальній системі розтоплення шоколаду. Виходить дуже шоколадний десерт з цікавими акцентами.
Інгредієнти:
Темний шоколад - 400 гр.
Вершки 33% - 200 гр.
Жовтки - 3 шт.
Вода - 40 гр.
Сіль
Приготування:
Розтопити 70% темний шоколад, інакше він просто не застигне.
Поламати його на невеликі шматки, скласти в пакет або кондитерський мішок. У високу ємність налитио окріп і опустити мішок туди.
Кожні кілька хвилин діставати йогок і трошки м'яти його, щоб теплий шоколад по краях змішувався з більш холодним в центрі. Через 5-8 хвилин буде однорідна шоколадна маса.
У цей час довести вершки до кипіння і зняти з вогню. Можна в сотейнику або в мікрохвильовці.
Відокремити три жовтки і змішайте в мисці з гарячою водою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишневий штрудель начиняють чорним шоколадом
Поставити миску на водяну баню і, помішуючи постійно вінчиком, потримати 2-3 хвилини. Суміш почне пінитися, але не варто її перетримувати, а то вийде омлет.
Перелити жовтки в чашу міксера і добре збийте 3 хвилини. Налити шоколад, перемешати та вилити вершки.
Форму простелити пергаментом і перелити отриману суміш. Вирівняти поверхню ножем та і посипати крупною сіллю.
Зверху прикрасити кренделями, трохи занурюючи їх в десерт. Поставити в холодильник на ніч.
Розрізати гарячим мокрим ножем на потрібні шматки і відразу подавати.
Коментарі