Штрудель - випічка, яку можна готувати з будь-якою начинкою. Класичним є рецепт з яблук або вишень. Щоб зробити смак десерту багатшим, його начиняють вишнями, чорним шоколадом та лимонною цедрою. Зверхштрудель посипають цукровою пудрою та корицею.
Інгредієнти:
для начинки:
розморожені вишні 500 г
тертий чорний шоколад 50 г
цукор 100 г
терта лимонна цедра 1 ч.л.
кориця щіпка
вершкове масло 45 г
мелені сухарі 45 г
для тіста:
борошно 225 г
оливкова олія 25 мл
вода 1/2 склянки
сіль щіпка
для посипання:
цукрова пудра
шоколадна стружка
Приготування:
Видалити кісточки з вишень, змішати їх в мисці з цукром, шоколадом, корицею, лимонною цедрою, розм'якшеним маслом і сухарями.
Замісити м'яке тісто з борошна, оливкового масла, гарячої води і солі.
Читай також: Торт з печива нашвидкуруч має кавовий аромат
Розкачати тісто в тонкий пласт. Розкласти зверху начинку, відступаючи кілька сантиметрів від країв.
Згорнути в рулет і акуратно перекласти на змащений маслом і застелений пергаментним папером деко.
Наколоти тісто вилкою і випікати штрудель при 200 С 40 хвилин.
Вийняти з духовки і дати охолонути перед подачею.
Зверху посипати цукровою пудрою і шоколадною стружкою.
Коментарі