понеділок, 10 вересня 2018 11:20

Назвали найнебезпечніший предмет у туалеті

Назвали найнебезпечніший предмет у туалеті
Висушування рук у вбиральнях шкодить здоров'ю. Фото: nofer-aparici

Сушарки для рук можуть поширювати небезпечні для здоров'я мікроорганізми.

Систему поширення бактеріальних інфекцій у туалетах Франції, Італії та Великої Британії вивчав професор Марк Вілкокс із Лідського університету. Результати дослідження він публікував у Journal of Hospital Infection, пише "Сегодня".

Протягом 12 тижнів науковці відстежували рівні бактеріального забруднення у приміщеннях зі встановленими сушарками. Зразки мікробів брали з повітря, підлоги, раковин, унітазу тощо. Зразки перевіряли на наявність золотистого стафілококу, ентерококів та ентеробактерії. Усі вони можуть спровокувати різні інфекції.

Виявилося, що сушарки сприяють появі аерозолів, збираючи мікроби з погано вимитих рук. Патогени поширюються всім приміщенням. Можуть заразити людей із низьким імунітетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як сушарка для рук шкодить людині

Науковці радять користуватися паперовими рушниками. Вони разом із водою вбирають у себе мікроби, що залишилися на руках.

Електронні пристрої, якими сушать руки у громадських вбиральнях і кафе, небезпечні для здоров'я. Бо збирають віруси та бактерії, шкідливі для людини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніший предмет у туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути