середа, 18 липня 2018 13:29

"Наштукатурилися і вперед": дівчина найняла двійників для складання ЗНО

"Наштукатурилися і вперед": дівчина найняла двійників для складання ЗНО
Абітурієнтка знайшла на кожен іспит окремого двійника. Фото: Український інтерес

У Харкові абітурієнтка намагалася скласти зовнішнє незалежне оцінювання під час додаткової сесії, відправивши замість себе на тестування двійників. Для кожного іспиту відправляла схожу на себе дівчину.

"Найняла кількох випускниць місцевої школи – підібрала за зовнішньою подібністю, "заштукатурились" і вперед. Одна дівчина-двійник склала перший іспит. Іншу підставну абітурієнтку розпізнали на пункті ЗНО під час другого тестування з історії України", - розповідає Gazeta.ua директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Двійника абітурієнтки виявили у процесі складання іспиту під час технологічної перерви.

"Тоді додатково перевіряють та ідентифікують учасників зовнішнього незалежного оцінювання на підставі поданих ними документів. Під час цієї додаткової перевірки у спостерігачів виникли підозри щодо цієї учасниці. Вони підтвердилися", - додає керівник регіонального центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вузах почали прийом документів: що необхідно знати абітурієнтам

Український центр оцінювання якості освіти анулював результати робіт абітурієнтки. Про інцидент також повідомили у правоохоронні органи.

Додаткова сесія ЗНО тривала з 3 по 11 липня. У ній брали участь абітурієнти, які не змогли брати участь в офіційній сесії. Під час додаткової сесії вперше провели ЗНО для осіб із порушеннями зору, які у процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт - шрифт Брайля.

Зараз ви читаєте новину «"Наштукатурилися і вперед": дівчина найняла двійників для складання ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути