четвер, 28 червня 2018 07:25

Аудіювання з англійської "завалили" 0,02% абітурієнтів, письмо - більше 22%

Аудіювання з англійської "завалили" 0,02% абітурієнтів, письмо - більше 22%
Англійську не склали 11 тис. абітурієнтів. Фото: slovoidilo

Закінчилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Загалом вона пройшла спокійно. Скандал розгорнувся лише навколо тестування з англійської мови.

Учасники тестування мали претензії до блоку "аудіювання". Його цього року ввели вперше.

"Аудіювання на іноземних мовах - це великий крок вперед у проведенні ЗНО. Україна була єдиною країною, де на ЗНО з мов не було аудіювання. Розуміння мови на слух було в навчальній програмі, але у тестування його ввели вперше. Попри нарікання, масових зловживань під час проведення тестування не було. Були лише одиничні випадки несправності апаратури", - каже Gazeta.ua директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

Скарги стосувалися якості технічного оснащення, начитування текстів і діалогів носіями мови, складність окремих завдань тесту. Від абітурієнтів надійшло 65 апеляцій. Написати аудіювання повторно можна 4 липня.

Попри скарги на проведення тестування, англійську не склали 11 тис. осіб. Участь у ЗНО взяли 83,9 тис. вступників. Крім того, найкраще учасники тестування впоралися з аудіюванням. Жодної правильної відповіді не дали лише 0,02% учасників тестування. Найгірша ситуація з письмом. Саме за нього 19 тис. абітурієнтів отримали нуль балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали мінімальний бал для вступу

Процес проведення аудіювання треба вдосконалювати. Воно має стати постійною сталою частиною тестування. Його не можна відміняти, як це пропонують, каже фахівець.

Нинішні випускники шкіл показали гірші результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, ніж торік. Тестування не склали майже 47 тис. учасників. Це - майже 14,5%. Минулого року таких абітурієнтів було 8% - 17 тис.

Зараз ви читаєте новину «Аудіювання з англійської "завалили" 0,02% абітурієнтів, письмо - більше 22%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути