понеділок, 31 липня 2017 19:07

Молочні продукти можуть привести до летальних випадків

Молочні продукти можуть привести до летальних випадків
Вчені з Великобританії кажуть, що рекомендована доза кальцію становить 700 мг Фото: google

Перевищення рекомендованої добової дози кальцію може погано вплинути на весь організм - від болю в животі та діареї до смертельно небезпечних станів, попереджають фахівці.

Вчені з Великобританії кажуть, що рекомендована доза кальцію становить 700 мг. Якщо людина прийме 1500 мг кальцію, то все може фатально закінчитись, повідомляє Express.

Якщо передозування легке, то можливе виникнення діареї, болю в області живота. Такий стан є небезпечним для життя. Серед перших симптомів є сильні головні болі, відчуття втоми, а також надмірна спрага.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили чудодійний засіб від раку мозку

Передозування кальцієм може призвести до утворення в нирках каменів, це супроводжується блювотою, болями в шлунку, нудотою та іншими неприємними симптомами. Далі можливий розвиток дратівливості, м'язових болів, втрати пам'яті, депресії і т.д. Наявність в нирках каменів здатна привести до сепсису, який є смертельним.

Традиційне джерело кальцію - молочні продукти. Перш за все, молоко, йогурт, сметана. Дітям для отримання рекомендованої добової норми досить пари склянок молока в день. Молоко можна заміняти йогуртом. Багато кальцію містять такі молочні продукти: сири, згущене молоко, кефір, йогурт, сметана, сир. Особливо багато корисних макроелементів є в твердих сортах сиру. Кальцію багато є в кунжуті, фундуку, мигдалі, волоських горіхах, арахісі, куразі, родзинках, насінні соняшнику та гарбуза. Досить високий вміст цього макроелементу в яблуках, абрикосах, вишні, смородині, агрус, виноград, апельсини, динях, полуниці, суниці. Багато кальцію містять овочі: соя, бобові, листова і зелена капуста, петрушка, квасоля, шпинат, селера, зелена цибуля, морква, салат, картопля.

Раніше, стало відомо, що депресія змінює структуру мозку. Зміни торкаються білої речовини, що містить елементи, що дозволяють нервовим клітинам ефективно спілкуватися один з одним через електричні сигнали. При ушкодженні білої речовини спостерігаються проблеми з обробкою емоцій і мисленням.

Зараз ви читаєте новину «Молочні продукти можуть привести до летальних випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути