Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 14:22

Компанія Google встановила нові правила для розробників

Компанія Google встановила нові правила для розробників
Компанія Google посилила правила використання сторонніх платіжних систем для купівлі всередині. Фото: Pixabay

Правила, які зобов'язують розробників додатків платити 30% комісії за купівлю всередині сервісів, посилила компанія Google.

Така ж комісія встановлена у Apple, пише CNBC.

Компанія Google посилила правила використання сторонніх платіжних систем для купівлі всередині гри та програми і зобов'язала всіх розробників під'єднати систему компанії для оплати покупок усередині додатків. Власна система Google стягує 30% комісії з платежів, як це відбувається в AppStore. Відзначено, що нові умови для розробників наберуть чинності з 30 вересня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова фукція Google-диска видалить непотрібні файли

Згідно з чинною політикою Google, розробники мали використовувати платіжну систему Google для купівлі в додатках в Google Play Store, але це не було суворою умовою.

"Ми хочемо бути впевнені в тому, що наші правила ясні й актуальні, щоб їх можна було застосовувати послідовно і справедливо до всіх розробників, і тому ми уточнили формулювання в нашій політиці платежів", - відзначили в Google.

Водночас у компанії не назвали конкретних розробників, які обійшли це правило, але підкреслили, що правила дотримуються 97% розробників.

Додатки Netflix і Spotify дозволяють користувачам оплачувати підписку безпосередньо з карти, без прив'язки до аккаунту Google.

Понад 10 компаній об'єднались у групу, яка прагне створити рівні умови для бізнесу додатків. Таким чином хочуть протистояти зловживанням корпорації Apple. До коаліції за справедливість додатків увійшли: Epic Games, Spotify, Basecamp, Match Group, Tile, Blix, Blockchain.com, EPC, News Media Europe, Prepear, ProtonMail, SkyDemon і Deezer

Зараз ви читаєте новину «Компанія Google встановила нові правила для розробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути