Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 07:25

Яку роль відіграє батько у житті дівчинки

Переконання, що тільки сини беруть батьківську модель поведінки, а дівчинка переймає все від матері, - хибне. Батько - дуже важливий у житті доньки. Він виконує кілька основних функцій у її формуванні, каже психолог Володимир Гаріпов.

Фахівець називає 5 "функцій" батька у житті дівчинки

1. Батько - захисник

Дівчинка звертається до матері за безумовним прийняттям. До батька - за безумовним захистом. Він - найсильніший чоловік у сім'ї. Коли дівчина підросте, зрозуміє, що вона жінка, ототожнюючи себе з матір'ю, для неї захист батька буде ще більш важливіший.

Автор: babycouture.in
 

2. Батько - це межі та правила

Батько - голова родини. Його сприймають як того, хто встановлює правила. Тому його авторитет у чомусь більш вагомий для дівчинки, ніж авторитет мами. Батько - це про те, що "так не можна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найпоширеніших помилок у виховання дитини

3. Комплекс "Електри" у 3-7 років

Коли до дівчинки приходить розуміння, що вона представниця жіночого роду, у неї з'являється перший інтерес до чоловіків. Це інтерес до чоловіків-представників протилежної статі. У такі ситуації батько має два завдання. Перше - підтримати у доньки прояв жіночності. Друге - "розчарувати" доньку, дати зрозуміти, що вона не зможе з ним бути як з чоловіком. Батько повинен дуже чітко позначити: коли дочка виросте - знайде свого чоловіка і вийде за нього заміж.

Автор: entertrain.1in.am
 

4. Формування сексуальності

Коли у доньки починається цикл, вона та її батько стикаються з новим періодом - у дівчинці формується справжня жіночність. Батько має звертає увагу на становлення доньки як красивої і сексуальної жінки. Не можна знецінювати дочку через власні страхи: у жодному разі не критикувати, не загрожувати, не говорити "тільки спробуй завагітніти чи загуляти". Якщо у цей період батько дасть донці почуття безпеки, вона вступатиме у стосунки з чоловіками, але буде завжди знати, що може повернутися до батька за захистом і підтримкою.

Автор: 7ya.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японська вседозволеність та індійські сімейні цінності - як виховують дітей у світі

5. Уявлення: чоловіки відрізняються від жінок

Чоловіки не такі, як жінки. Вони поводять себе по-іншому, по-іншому пахнуть, по-іншому взаємодіють з жінками і чоловіками. Коли батько повноцінно присутній у житті дочки, у неї формується уявлення, що чоловіки інші. Якщо ж батько поруч тільки в хороші моменти, у дівчинки може скластися уявлення про те, що чоловік - це тільки свято. Коли у дорослому житті вона зіткнеться з протилежним, їй буде складно побудувати взаємини з чоловіками. Адже вона шукатиме образ чоловіка-свята.

Як виховувати сина - питання, актуальне у всі часи. Бо кожна жінка хоче виростити справжнього чоловіка, який буде опорою та захистом. У вихованні хлопчика існує три стадії. Перша триває від народження до шести років. Друга – від 6 до 14 років. Третя – від 14 і до настання повноліття.

Зараз ви читаєте новину «Яку роль відіграє батько у житті дівчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути