Ризик передчасної смерті зменшують жирні кислоти омега-6.
Жирні кислоти беруть участь у будівництві клітинних мембран, рості клітин та обміні інформацією між ними. Головні джерела цієї речовини - рослинні олії, горіхи і насіння, пише 24tv.ua.
Фінські науковці провели дослідження за участі 2,5 тис. осіб. На момент початку експерименту у 1984-му їм було від 42 до 60 років. За цей час померло майже 1,2 тис. учасників дослідження. Виявилося, що ризик передчасної смерті у групі з найвищим вмістом лінолевої кислоти на 43% нижчим, ніж у людей з найнижчим вмістом цієї речовини.
"Лінолева кислота – найпоширеніша з поліненасичених жирних кислот омега-6. Чим вищий рівень лінолевої кислоти в крові, тим менше ризик передчасної смерті. Це також перешкоджає розвиткові серцево-судинних захворювань", – каже один авторів роботи, професор з університету Східної Фінляндії Юркі Віртанен.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, які найбільше викликають залежність
Крім того, дефіцит омега-6 жирних кислот в організм призводить до екземи і випадання волосся. У дітей може затримуватися ріст і розвиток організму.
Магазинні печиво, морозиво, смажена курятина погано впливають на роботу людського серця. Вони містять велику кількість холестерину.
Коментарі