понеділок, 15 жовтня 2018 07:25

Як навчити дитину хорошим манерам

  Батьки повинні цілеспрямовано розвивати їх у дітей і показувати хороший приклад такої поведінки. Фото: Освіта.юа
Батьки повинні цілеспрямовано розвивати їх у дітей і показувати хороший приклад такої поведінки. Фото: Освіта.юа

Хороші манери не народжуються у дитини самостійно.

Батьки повинні цілеспрямовано розвивати їх у дітей і показувати хороший приклад такої поведінки, передає Оsvita.ua.

Правила гарної поведінки

Щоб прищепити дитині хороші манери, перш за все батьки самі повинні ними володіти. Часто можна спостерігати, як у вихованих батьків діти теж виростають вихованими. Тому мама і тато повинні стати для дитини прикладом гарної поведінки.

Хороші манери будинку

Якщо батьки не знають, як прищепити дитині хороші манери, перш за все вони повинні розуміти, що це досягається шляхом тривалої практики. Удома батьки можуть розігрувати різні ситуації, що вимагають хороших манер, за ролями. Також можна практикувати хороші манери під час сімейних вечерь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчити підлітка формувати власну думку

Позитивне підкріплення

Дитину важливо хвалити. Найчастіше трапляється так, що батьки лають дитину за те, що вона у чомусь повела себе неправильно.При цьому не помічають його хорошої поведінки. Однак хвалити дитину за прояв манер не менш важливо. Це надихне його і мотивує добре поводитися в майбутньому.

Наставник

Прищеплюючи дитині хороші манери, варто обговорювати з нею різні ситуації. Допомагати знайти найкращий спосіб поведінки в таких ситуаціях. Розмовляти про життя, давайте поради - так ви мотивуєте дитину контролювати соціальне життя і ставити в ній мету. Також варто бути уважним щодо того, що говорить дитина. Варто зрозуміти з якими труднощами вона стикається.

Виправляти у дитини прояви поганої поведінки

Якщо батьки хочуть навчити дитину хорошим манерам, повинні зрозуміти, що діти часто не розуміють, що чинять неправильно в тих чи інших ситуаціях. Тому не варто карати дитину за те, що вона у чомусь помилився. Краще пояснити дитині, в чому вона не права і як правильно вчинити.

За статистикою близько 20% українських дітей відмовляються йти в школу на певному етапі шкільного життя. Спеціалісти переконані, що бажання вчитися має бути добровільним. Змусити до навчання не можна.

Зараз ви читаєте новину «Як навчити дитину хорошим манерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути