понеділок, 21 травня 2018 07:25

Що батьки можуть дати своїм дітям — відповідь психолога

Батьківство складна річ. Часто у жінок воно супроводжується післяпологовою депресією. Виникає вона не тільки з психологічних причин, каже психолог Михайло Лабковський.

Часто батьки не готові на себе брати відповідальність за когось іншого. Перед ними постає запитання: що я можу дати своїй дитині?

"Бути батьками не зовсім складно. Це безсонні ночі та відсутність вільного часу. Якщо жінка дійсно хотіла дитину, то їй все у радість. Радість від малюка переважує всі негативні сторони його появи. Я сам часто вставав посеред ночі і виварював пелюшки. Раніше жодних памперсів не було", - пише фахівець.

Автор: elmira.es
 

Психолог назвав три речі, які батьки можуть дати своїм дітям.

1. Уміння бути незалежним і приймати рішення.

Коли ви даєте дитині максимум свободи у рамках розумного, вона вчиться справлятися з життям без вас. Це - весь біологічний сенс виховання. ⠀

2. Здатність отримувати задоволення від життя.

Дитину варто водити в театр, на концерти, у кіно не для того, щоб вона виросла інтелектуалом. На власному прикладі ви вчитимете дитину отримувати задоволення від мистецтва. Вона вчитиметься нікуди не поспішати, а просто жити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховувати сина - поради психолога

3. Любов до себе.

Це найважливіше, що можуть дати батьки. Дитина знаходить любов до себе, через вашу любов до нього. Це необов'язково заохочення. Набагато важливіші обійми, дотики, поцілунок перед сном і теплі слова.

Часто бабуся намагається брати участь у вихованні внуків. Іноді участі забагато, адже вона намагається виховувати дитину по-своєму і не враховує принципів батьків. Якщо виникла така ситуація, потрібно чіпко позначити межі, що може робити бабуся, а що ні.

Зараз ви читаєте новину «Що батьки можуть дати своїм дітям — відповідь психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути