субота, 06 лютого 2021 09:46

Бюрократії тут не місце - Apple залишив один із засновників

Бюрократії тут не місце -  Apple залишив один із засновників
Бюрократії тут не місце - компанію Apple залишив один з її засновників фото: 24smi.org

6 лютого 1985 року співзасновник компанії Apple Computer Стів Возняк залишив компанію. Він зробив це на знак протесту проти її перетворення на громіздке та малоефективне бюрократизоване підприємство.

Стіва Возняка вважають одним із батьків революції персональних комп'ютерів. Він заснував компанію Apple Computer разом зі Стівом Джобсом 1976 року.

Першою продукцією новоутвореної компанії став комп'ютер Apple I ціною 666,66 доларів. Він відзначався простотою і компактністю. Всього продали 600 таких машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Rolls-Royce Limited оголосила про банкрутство

У середині 1970-х він створив комп'ютери Apple I та Apple II. Apple II здобув неймовірно велику популярність і згодом став найрозповсюдженішим персональним комп'ютером 1970-х і початку 1980-х років.

У 1980 році Apple II потрапив у публічний продаж і зробив Джобса і Возняка мільйонерами. До 1992 року щорічний прибуток фірми досяг 7 млрд доларів.

На початку 1981 року Стів Возняк потрапив в авіакатастрофу, через що йому довелося на якийсь час покинути компанію. Однак уже 1983 року він повернувся туди і пропрацював у компанії до 1985 року.

Apple - американська технологічна компанія з офісом у Купертіно (Каліфорнія), яка проєктує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення й онлайн-сервіси. Є першою американською компанією, чия капіталізація перевершила 1 трлн доларів США.

Зараз ви читаєте новину «Бюрократії тут не місце - Apple залишив один із засновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути