пʼятниця, 09 квітня 2021 14:06

Які слова небезпечно обирати для паролів

Які слова небезпечно обирати для паролів
Людей закликають вигадувати складні паролі, які важко вгадати. Фото: pexels.com

У Великої Британії 15% населення використовували як паролі імена домашніх тварин, 14% використовували ім'я члена родини та 13% вибирали знаменну дату.

У Національному центрі кібербезпеки такий вибір називають небезпечним, повідомляє BBC.

6% людей обирають паролем слово "пароль" або частину цього слова. Також для пароля обирають назву спортивної команди, яку підтримує користувач - 6%, послідовність цифр, наприклад "123456" - 6%, або улюблене телешоу - 5%.

40% респондентів заявили, що ніколи не використовували один з цих варіантів. Центр закликав обирати паролі, які неможливо вгадати.

"Ми можемо бути нацією любителів тварин, але використання імені вашого вихованця як пароля може зробити вас легкою мішенню для безсердечних кіберзлочинців", - попередила директорка відомства зі зв'язків з громадськістю Нікола Гадсон.

Ім'я тварини можна зламати, просто багато разів вводячи загальні імена домашніх тварин. У Британії такими кличками є Белла, Коко, Місяць або Майло. Те ж стосується прізвищ і днів народження. Їх часто можна дізнатися з соціальних мереж.

"Мільйони акаунтів можуть бути легко зламані злочинцями методом проб і помилок", — попередило агентство.

Найгірший варіант - використовувати один і той самий пароля на кількох сайтах і сервісах. Хакери отримають можливість за один раз зламати всі ваші сервіси. Ваші дані можуть зламати та продавати у величезних базах даних в хакерських спільнотах.

Агентство просить людей створювати паролі з випадкових, незв'язаних слів. Наприклад, RedPantsTree. Такий пароль більше ніхто не використовуватиме. Рекомендують додавати знаки оклику або інші символи в кінці, якщо це дозволяє сайт, і зберігати паролі в диспетчері паролів браузера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Instagram попереджує про нову схему шахрайства - як уберегти дані

Людей закликають створювати окремий, унікальний і безпечний пароль для електронної пошти. Його часто можна використовувати для скидання паролів для інших служб.

У дослідженні взяли участь 1282 повнолітні людини, воно проводилося на початку березня.

За "безкоштовні" мегабайти громадської мережі Wi-Fi ви розраховуєтесь конфіденційною інформацією. Про це повідомляє Кіберполіція. "Хакер, перебуваючи в одній мережі з вами, може перехопити весь трафік. Усі ваші платіжні дані, паролі і повідомлення може отримати зловмисник, коли ви використовуєте публічний Wi-Fi", – йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Які слова небезпечно обирати для паролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути