пʼятниця, 02 квітня 2021 18:47

Instagram попереджує про нову схему шахрайства - як уберегти дані

Instagram попереджує про нову схему шахрайства - як уберегти дані
Instagram ніколи не надсилатиме вам повідомлення про порушення авторських прав в особисті повідомлення. Фото: pinterest.com

Instagram попереджує користувачів про шахраїв, які намагаються викрасти дані для входу. Злодії повідомляють про "порушення користувачем авторських прав".

Повідомлення приходить нібито з "Довідкового центру з авторських прав Instagram", пишуть представники соцмережі у Twitter, передає Daily Mail.

Instagram підтвердив, що ніколи не відправлятиме в особисті повідомлення попередження про порушення авторських прав. Користувачам рекомендують не натискати й не відповідати на будь-які посилання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї крадуть гроші українців за допомогою сім-карт

"Instagram ніколи не надсилатиме вам повідомлення про порушення авторських прав і ніколи не проситиме будь-які ваші особисті дані, такі як паролі", - йдеться у повідомленні.

Якщо натиснути на посилання, то далі запропонують ввести ім'я користувача та пароль, що дасть злодіям доступ до особистих даних.

"У повідомленні вашого облікового запису виявлено порушення авторських прав. Якщо ви вважаєте, що не порушували авторські права, то повинні залишити відгук. В іншому випадку ваш акаунт заблокують протягом 24 годин", - пишуть шахраї.

Існує спосіб перевірити, чи насправді законний та правдивий лист від Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегтися від шахрайства під час онлайн-шопінгу

Треба відкрити програму Instagram і натиснути "Налаштування"> "Безпека"> "Електронна пошта від Instagram". Після цього ви зможете побачити всі листи про безпеку й авторизацію від соцмережі за останні 14 днів.

Instagram також рекомендує ввімкнути двофакторну аутентифікацію, щоб підвищити безпеку профілю.

"Двофакторна аутентифікація - це функція безпеки. Якщо ви налаштували двофакторну аутентифікацію, вам запропонують ввести спеціальний код входу або підтвердити спробу входу щоразу, коли хтось намагається отримати доступ до Instagram з пристрою, який ми не розпізнаємо".

Щоб активувати цю функцію, натисніть "Налаштування"> "Безпека"> "Двофакторна аутентифікація".

На тлі коронавірусу в Україні вигадали нову схему шахрайства. Від імені родичів телефонують злодії та просять грошової допомоги на лікування від Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Instagram попереджує про нову схему шахрайства - як уберегти дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути