середа, 12 грудня 2018 11:14

Які продукти допоможуть не хворіти

Які продукти допоможуть не хворіти
Горіхове масло також допомагає організму бути в тонусі. Фото: ДЦ

Список найкорисніших продуктів для організму склали вчені-дієтологи з Великобританії.

Вживання цих продуктів допомагає людині не хворіти. Вони містять речовини, що сприяють відновленню організму і лікуванню від багатьох захворювань, включаючи хронічні, а також підтримці психічного здоров'я, передає 24apteka.com.

Очолили цей список селера і горіхове масло. Селера містить в своєму складі апигенин. Ця речовина надає дію антидепресанту. Завдяки впливу апигенина, зменшується стрес, послаблює почуття підвищеної тривожності і неспокою, виникає заспокоєння.

Також селера багата вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К і Е, аскорбінову кислоту, а також цінні амінокислоти ефірні масла і мікроелементи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт, який запобігає розвитку деменції

Горіхове масло також допомагає організму бути в тонусі. Воно містить необхідні для нормальної роботи мозку білки і жири. Цей продукт має антиоксидантну дію, знижує рівень запалення в організмі, сприяє зниженню рівнів холестерину і цукру в крові.

Крім того, в список найкорисніших для організму продуктів увійшли: місо-суп, манго, авокадо, курячі яйця, горіхи кеш'ю, житній хліб, тушковане м'ясо, карі, шоколад, зелений листовий салат.

За словами вчених, вживання в їжу цих продуктів допомагає не хворіти, оскільки покращує здатність організм відновлюватися.

Апельсиновий сік знижує ризик розвитку деменції на 47%. Він захищає мозкові клітини від старіння й сприяє покращенню мозкового кровообігу. За рахунок цього допомагає підтримувати когнітивні функції: пам'ять, концентрацію уваги, здатність сприймати й обробляти зовнішню інформацію. Сприятливий вплив на мозок апельсиновий сік чинить завдяки наявності у своєму складі великої кількості антиоксидантів, вітамінів і поживних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти допоможуть не хворіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути