Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2017 11:20

Як на людину впливає смерть брата чи сестри - вчені

Як на людину впливає смерть брата чи сестри - вчені

Люди, у яких у дитинстві померли брат чи сестра, мають більший ризик передчасної смерті. До такого висновку дійшли данські науковці з госпіталю Орхуського університету, передає gogetnews.

Після того, як експерти проаналізували дані 56 000 осіб, які до 18 років втратили рідного брата або сестру, виявили, що у цих людей ризик смерті протягом наступних 37 років виявився на 71% вище, ніж в інших. Найчастіше вони помирали з тієї ж причини, що і їх брат або сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили найрозумнішу тварину

Окрім цього, під ризиком передчасної смерті опинились більше чоловіки, які втратили брата чи сестру, різниця у віці з якими була менше двох років.

Разом з тим, люди, які втратили брата чи сестру, схильні до суїциду. Особливо високий ризик самогубства у перший рік після смерті родича і якщо він був тієї ж статі, що і брат або сестра.

Раніше вчені з Данії провели експеримент, у якому дослідили тривалість життя близнюків та звичайних людей. Дослідження показало, що в середньому такі люди живуть на кілька років довше.

Зараз ви читаєте новину «Як на людину впливає смерть брата чи сестри - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути