вівторок, 25 квітня 2017 14:24

Встановили, чому шкідливі татуювання

Встановили, чому шкідливі татуювання
Татуювання підвищують ризик теплового удару. Фото: Ого

Татуювання небезпечні для шкіри. Вони можуть спровокувати тепловий удар.

Такі результати дослідження американські науковці з Alma College опублікували у журналі Medicine and Science in Sports and Exercise. Про це повідомляє портал infokava.

До експерименту залучили десять чоловіків. Усі вони мали ділянки суцільно татуйованої шкіри діаметром не менше 5 см. Медики взяли у них зразки поту з татуйованої та чистої ділянки шкіри.

Виявилося, що татуйована шкіра виділяє на половину менше поту, ніж не вкритий малюнками шкірний покрив. Піт з татуйованої частин тіла містить високу концентрацію натрію. Крім того, малюнки на тілі частково порушують здатність шкіри знову вбирати виведений з потом натрій та інші електроліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татуювання українських політиків: від козака Гаврилюка до Добкіна

Якщо татуювання на вкривають великі площі тіла, вони можуть загрожувати тепловим ударом і порушенням балансу електролітів в організмі, кажуть науковці. Адже виділення поту відіграє ключову роль у процесі терморегуляції організму.

У зоні ризику - суцільно татуйовані спортсмени та військовослужбовці. Вони мають виконують важкі фізичні навантаження часто за спекотних умов.

Американські науковці дослідили, що чоловіки з татуюваннями привабливіші для жінок. Але вони частіше зраджують своїх партнерок. Це пов'язано з високим рівнем тестостерону - гормону, який відповідає за лібідо і зростання м'язів. Цей гормон змушує чоловіків вирушати на пошуки нових сексуальних партнерів

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому шкідливі татуювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути