середа, 26 квітня 2017 15:30

Стало відомо, чому жінкам не варто захоплюватися роботою

Стало відомо, чому жінкам не варто захоплюватися роботою
Вчені: жінкам-трудоголікам загрожує інвалідність. Фото: marica.bg

Надмірне захоплення роботою негативно впливає на жіноче здоров'я. Це може призвести до стресів та інвалідності.

Американські науковці з Державного університету Огайо провели дослідження за участі 7,5 тис. осіб. Про це повідомляє "Експрес". Вчені проаналізували взаємозв'язок між серйозними захворюваннями і кількістю відпрацьованих годин за останні 32 роки.

Виявилося, тривалий робочий день допомагає чоловікам зберегти здоров'я, а жінкам - ні. Тривалий робочий день панянок призводить до серцево-судинних захворювань, раку, артриту та діабету.

"Жінка бере на себе левову частку домашніх справ і зі збільшенням тривалості робочого тижня може зіткнутися з великим тиском і стресом. Більше того, робота може менше задовольняти жінок, адже їм доводиться шукати баланс між робочими і сімейними обов'язками", - каже один з авторів дослідження розповів Аллард Демба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, чим небезпечні кулінарні книги

Науковці встановили, що впливає на швидкість старіння. Це сидячий спосіб життя. Справа у тому, що хронологічний вік регулярно не відповідає біологічному, кажуть вчені з Каліфорнійського університету в США.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому жінкам не варто захоплюватися роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути