пʼятниця, 16 листопада 2018 07:25

Як інтровертам впоратися зі стресом

Як інтровертам впоратися зі стресом
Юнг ввів поняття "екстраверт" та "інтроверт". Фото: Happy Monday

Стресу піддається кожний. В особливій групі ризику – інтроверти. Адже такі люди люблять перебувати на самоті.

Для людей-інтровертів проти стресу часто є якась агресивна дія на самоті: читання, перегляд фільму, медитація. Існують кілька способів, як людям з таким типом особистості подолати стрес, пише "Новое время".

1. Відмовтеся від кофеїну

Американські науковці провели дослідження. Воно показало, що люди-інтроверти, які випили одну або більше чашок кави, гірше проходили тести на вербальні здібності. Кофеїн викликав у них занепокоєння. Фахівці радять інтровертам пити трав'яний чай або звичайну воду.

2. Виділіть час для ліні

Інтроверти розслабляються за допомогою гарячих ванн, читання чи вишивка. Але найкраще для них підійде бездіяльність. Дослідження британських науковців показує, що бездіяльність – одна з найкращих речей для зняття стресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що заявив світу психолог Карл Юнг

3. Зустріньтеся з правильними друзями

Інтровертам потрібен час, щоб розслабитися і зарядитися енергією. Експерименти іспанських науковців показали, що найщасливіші інтроверти регулярно проводили час з правильними друзями. Фахівці радять регулярно ходити в кіно з тими людьми, з якими спокійно.

Поганий настрій позитивно впливає на продуктивність і допомагає управляти власним часом. Дослідники вивчали емоційні реакції, які пов'язані з настроєм. Чутливість, інтенсивність і тривалість емоційних реакцій впливають на вміння людини виконувати завдання - так зване "ефективне функціонування".

Зараз ви читаєте новину «Як інтровертам впоратися зі стресом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути