понеділок, 24 вересня 2018 07:25

"Я все сама" - як навчитися просити про допомогу

Із зростанням фемінізму посилюється переконання, що жінка може і у вогонь, і у воду, і коня на скаку зупинити. У панянок з'явився синдром "все сама".

Часом варто дозволити собі розслабитися, а іншим допомогти. Бо часом допомогти хочуть щиро. Натомість відмова - відштовхує, пише "Сегодня".

Не вміють просити

Одна з причин, чому жінки не просять допомоги - невміння це робити. Мовляв, не хочеться нав'язуватися. Жінки часто соромляться признатися іншим у тому, що чогось не вміють. Тому вирішують все робити самостійно.

Автор: babyday24
  Я все сама
Я все сама

Така поведінка з'являється через невпевненість у собі, замкнутість, боязнь зближуватися з іншими. Такі панянки чекають ініціативи від інших. Фахівці радять не боятися і просити про допомогу. Варто для початку просити допомоги у близьких.

Просять, але не приймають

Часто жінки думають, що будуть змушені повертати борг після того, як отримають від когось допомогу. Але це спотворює справжній зміст допомоги. Прохання про допомогу - важлива складова соціальних відносин.

Прохання про допомогу - важлива складова соціальних відносин

Фахівці радять виписати аргументи за те, що прохання - це ненормально. Напишіть їх і подумайте,що могло трапитися, якби ви попросили допомогу.

Думають, що ніхто не зробить краще

Роблячи щось самостійно, ми впевнені у кінцевому результаті. Що зроблять інші - невідомо. Саме тому люди часто довіряють собі більше, ніж комусь збоку.

Автор: Телеканал 24
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім правил, які врятують від осінньої хандри

Існує два шляхи для вирішення проблеми. Перший - потрібно навчитися довіряти іншим. Другий- спробувати відчувати свій контроль над ситуацією. Якщо просите про допомогу, чітко формулюйте, чого хочете. Перепитаєте, чи все зрозуміло. Час від часу перевіряти, як йдуть справи.

Усі стикаються з проблемою, що у добі лише 24 год. Тому ефективне використання часу дуже важливе. Для цього потрібно працювати розумніше, каже автор книги "Емоційний інтелект 2.0" Тревес Бредберрі. Приступаючи до якоїсь справи двічі, людина втрачає час. Не варто відкладати на пізніше листи або телефонні дзвінки. Якщо щось потрапляє до зони вашої уваги, зробіть це, делегуйте або видаліть.

Зараз ви читаєте новину «"Я все сама" - як навчитися просити про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути