вівторок, 18 вересня 2018 16:51

Як встигати більше за менше часу - 6 порад

Усі стикаються з проблемою, що у добі лише 24 год. Тому ефективне використання часу дуже важливе. Для цього потрібно працювати розумніше, каже автор книги "Емоційний інтелект 2.0" Тревес Бредберрі.

"Немає кращого способу досягати цілей, ніж навчитися встигати більше у відведену нам годинником кількість", - пише "Новое время".

Фахівець дає кілька порад, які допоможуть встигати максимум, не витрачаючи при цьому додаткових зусиль.

Не беріться за справу двічі

Приступаючи до якоїсь справи двічі, людина втрачає час. Не варто відкладати на пізніше листи або телефонні дзвінки. Якщо щось потрапляє до зони вашої уваги, зробіть це, делегуйте або видаліть.

"Їжте жабу"

Автор: Medium
 

Спочатку потрібно зробити найменш апетитне та найжахливіше завдання. Якщо дозволите "жабам" сидіти, витратите день, побоюючись їх. "З'ївши" відразу жабу, - ви надалі займатиметеся набагато приємнішими речами.

Багатозадачність менш ефективна, ніж виконання однієї справи за раз

Боріться з тиранією терміновості

Цей пункт стосується справ, які потрібно зробити "тут і зараз". Насправді, вони відволікають від того, що важливо. Іноді це проблема, бо часто термінові справи неважливі. Їх потрібно намагатися уникати, адже до важливих справ руки можуть не дійти дуже довго.

Говоріть "ні"

"Ні" - завжди слід тримати напоготові. Натомість фраз "не думаю, що зможу" або "не впевнений" слід уникати. Науковці довели, чим складніше сказати "ні", тим більша ймовірність стресу та вигорання.

Перевіряйте пошту за розкладом

Автор: Сегодня
 

Не можна, щоб електронна пошта постійно відволікала від справ. Саме тому її слід перевіряти за розкладом. Також у налаштуваннях можна виставити пріоритетність повідомлень залежно від відправника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як побороти лінь - 5 порад

Уникайте багатозадачності

Не можна виконувати кілька справ одночасно. Це вбиває продуктивність. Багатозадачність менш ефективна, ніж виконання однієї справи за раз. Мозок може зосередитися тільки на чомусь одному. Коли ви намагаєтеся робити 2 справи одночасно, мозку не вистачає можливості робити успішно те й інше.

Вислів "Точність - ввічливість королів" підкреслює важливість пунктуальності навіть для перших осіб. Утім, людей, які люблять спізнюватися, ця фраза не дуже турбує. Потрібно засвоїти правило та приходити на потрібну подію на 10-15 хв. до необхідного часу. Одна з причин, чому люди запізнюються, криється у фразі: "Що я буду робити, коли "припруся" раніше?".

Зараз ви читаєте новину «Як встигати більше за менше часу - 6 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути