вівторок, 31 січня 2017 12:24

Як побороти лінь - 5 порад

Фахівці кажуть, що лінь - це бажання нашого мозку нічого не робити. "Наш мозок постійно намагається зберегти якомога більше енергії. Найпростіший спосіб - нічого не робити. Саме тому, якщо людина може щось не зробити, вона цього не зробить. Люди часто не досягають успіху, бо самі дозволяють собі його не досягти. Причина цьому - власна лінь", - каже психолог Наталя Носаль.

Gazeta.ua пропонує кількка порад, як побороти лінь.

1. Почніть ранок правильно

Спіть не менше 7 годин. Намагайтеся засинати до 23 години. З цього часу і до 4 ранку найбільше виробляється мелатоніну гормону сну. Він - один з найсильніших антиоксидантів. Ранкова зарядка та контрастний душ допоможуть залишатися бадьорими протягом дня. Сніданок - запорука правильного початку дня. Стежте за тим, щоб він був легкий та поживний.

2. Ставте цілі

Важлива мотивація. Будь-яку справу робити легше, якщо знати її кінцевий результат. Пам'ятати про значущість власної праці допоможе реальна ціль. Наприклад, ви хочете купити автомобіль чи плануєте поїхати у подорож. Роздрукуйте фото "цілі". Повісьте їх біля робочого місця. У момент, коли з'явиться бажання "нічого не робити", вони нагадають, для чого і навіщо ви робите свою роботу.

 

3. Плануйте

Фахівці переконують, що люди, які багато досягли, постійно планують. Планування має стати другою натурою. Щоб усі справи йшли швидко, усе задумане слід розкласти по полицях. Складіть план дій на найближчий період. Це даватиме більшу свободу вибору. Ви обрали щось зробити – запланували і зробили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися відмовляти людям - 10 порад

4. Опануйте тайм-менеджмент

Вміння планувати свій час - мистецтво. Утім саме воно допоможе знайти вільну хвилинку для чашки кави та досягнути максимального результату за короткі проміжки часу. Крім цього, правильний розподіл часу навчить не відкладати справи на завтра та розставляти пріоритети.

5. Винагороджуйте себе

Маленькі подарунки для самого себе завжди гарна мотивація. Поставне собі умову або ще краще - запишіть її. Коли зробите те, що запланували, то винагородите себе покупкою нової речі чи відвідинами салону краси. Розмір винагороди залежить від виконаної роботи, тому все у ваших руках.

Зараз ви читаєте новину «Як побороти лінь - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути