четвер, 27 липня 2017 07:14

7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

7 продуктів, які не можна їсти натщесерце
Дієтологи завжди підкреслюють, що ранкова їжа дуже важлива, оскільки саме вона заряджає організм енергією на першу половину дня Фото: 4mama

Дієтологи підкреслюють, що ранкова їжа дуже важлива, оскільки саме вона заряджає організм енергією на першу половину дня. Існують помилки, приміром, що фрукти або йогурт на сніданок - запорука хорошого самопочуття.

Gazeta.ua зібрала 7 продуктів, що краще уникнути з ранку, тому що їх не можна їсти натщесерце.

1. Сухофрукти

На голодний шлунок не варто вживати сухофрукти і горіхи, оскільки вони здатні викликати неприємні відчуття в шлунку: кольки, здуття і так далі. Ці продукти добре вживати в якості перекусу.

2. Свіжовижаті соки і смузи

Вони містять неймовірну кількість вітамінів і мінералів, але також в їх складі є кислоти, що роз'їдають стінки шлунку і кишечника, у разі вживання натщесерце. Краще пити такі напої через 10-20 хв. після сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якій країні люди ходять найбільше

3. Банани

Банани славляться своїм високим вмістом магнію, який покращує роботу серця. З'їдений натщесерце банан може порушити калієво-магнієвий баланс, так що не дивуйтеся, якщо після бананового сніданку буде відчуття млявості.

4. Кава

Ніколи не розпочинайте день з чашки кави на голодний шлунок. Кофеїн, що міститься в напої, при попаданні в шлунок призводить до роздратування слизової оболонки, внаслідок чого підвищується секреція шлункового соку, тим самим викликаючи печію. А якщо у вас є гастрит, то це тільки посилить його.

5. Шоколад

Про шкоду молочного і білого шоколаду коментарі зайві, але виявляється, чорний шоколад не можна їсти на голодний шлунок, тому як він стимулює підшлункову залозу, а та у свою чергу починає виробляти непотрібні нам ферменти. Просто кажучи, шоколад натщесерце змусить нас скаржитися на біль в підшлунковій залозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів зберегти здоров'я під час суперечки

6. Сирі овочі

Не один лише гастрит, але і виразку впридачу може спровокувати сніданок з сирих овочів. Уся справа в кислотах, які є присутніми у свіжих овочах, - вони роз'їдають і дратують стінки шлунку.

7. Хурма

Навіть будучи на дієті, не варто їсти хурму на голодний шлунок. Це обумовлено тим, що в хурмі багато пектину і дубильної кислоти, які, взаємодіючи з великою кількістю шлункового соку, можуть утворити камені в шлунку.

Зараз ви читаєте новину «7 продуктів, які не можна їсти натщесерце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути