понеділок, 24 липня 2017 05:28

7 способів зберегти здоров'я під час суперечки

Дискусії та суперечки - нормальна складова життя. Науковці виявили сім дієвих тактик, які допоможуть довести власну точку зору і зберегти здоров'я.

Список порад опублікувало британське видання Independent.

Мирні переговори. Не слід атакувати співрозмовника, намагатися загнати його в кут. Він інстинктивно опиратиметься тиску і буде неспроможний прийняти чужу позицію. Краще вести політику "крайньої згоди" - приймати думку опонента і розвивати її до абсурдного висновку.

Чемність — передусім. З опонентом треба встановити емоційний зв'язок. Людина, яка відчуває самоповагу, легше сприймає нову думку. Вона готова слухати і намагатися зрозуміти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що має робити чоловік, аби кохана не зрадила

Автор: Принеманские вести
   З опонентом треба встановити емоційний зв'язок.
З опонентом треба встановити емоційний зв'язок.

Ставка — на відкритість. Варто запитувати опонента про речі, які дозволять йому емоційно розслабитися і одночасно стосуються предмету бесіди. Наприклад, питання "яким повинно бути Ваше життя через 5 років" спрямовує людину до роздумів та мрій. Отримані відповіді можна використати як аргументи на користь свого бачення.

Впевненість у собі. Більшу довіру викликає не той, хто все знає, а той, хто впевнений у правильності ідеї. Люди підсвідомо вірять "вагомому" спікеру — який солідно виглядає, здається досвідченим або впевнено говорить.

Автор: Step by step
  Люди підсвідомо вірять "вагомому" спікеру
Люди підсвідомо вірять "вагомому" спікеру

Демонстрація однодумців. Люди схильні припускати, що хтось інший все робить правильно. Якщо показати тих, хто вже пристав на певну думку, опоненту буде легше вчинити так само. Маркетологи вдало використовують цей прийом, коли знаменитість схвалює певний продукт чи послугу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестували першу вакцину від раку

Креслення схем і графіків. Їх використання надає промові переконливості. Цьому сприяє той факт, що графіки пов'язані з наукою і точністю.

Автор: Психологос
  Використання графіків надає промові переконливості
Використання графіків надає промові переконливості

Посилання на дослідження. Варто використовувати дані досліджень або їх наочні зразки. Такий підхід одразу перетворює позицію на обгрунтовану. Наведення прикладів із власного досвіду або гатунку "я колись чув" породжує сумніви та недовіру.

Суперечки можуть стати причиною стресу. Для подолання втоми, хвилювання та поганого настрою вчені рекомендують медитувати, розмовляти та намагатися помітити приємні дрібниці оточуючого світу.

Зараз ви читаєте новину «7 способів зберегти здоров'я під час суперечки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути